top of page

Enigma Astrologiei


Astrologia este o stiinta umana, o arta a sufletului, o creatie mentala.

1. Au influenta stelele asupra oamenilor?

In 2012 scriam ca ,,se considera ca da. Astrologia are ca baza stiintele exacte, matematica, fizica. Se imbina armonios cu metafizica si psihologia desemenea. Insa ar fi o greseala grava sa o intelegem eronat. Cu siguranta fazele lunii influenteaza agricultura, starile de spirit ale oamenilor, de unde se si cere atentie sporita in anumite domenii, spre a evita probleme. Totul se intampla in concordanta cu sufletul omenesc. Insa nu trebuie sa ne lasam ,,condusi" de aceste influente planetare, ci trebuie sa invatam sa le ,,conducem" noi pe ele".

Este interesant ca, pana in anul 2016, am inceput sa vad lucrurile usor diferit, desi acest punct de vedere nu afecteaza cu nimic validitatea astrologiei.

In prezent consider (si mi se pare mult mai potrivita aceasta idee), ca stelele de pe cer NU ne influenteaza. Stelele de pe cer sunt create de Dumnezeu pentru a ,,simboliza" vremurile trecute, prezente si viitoare, pentru a marca fiecare moment si eveniment important ce se produce pe Pamant.

De exemplu, Uranus cuadratura Marte nu provoaca accidente si injurii. Uranus cuadratura Marte este un simbol stelar care aduce aminte lui Dumnezeu de faptul ca acum este momentul in care accidente si injurii pot avea loc foarte usor. La randul nostru, noi trebuie sa realizam ca trecem printr-o perioada agitata energetic, cand este bine sa fim foarte atenti in tot ceea ce realizam, pentru a nu suferi eventuale accidente. Poate Dumnezeu urmareste capacitatea noastra de a face fata momentului Uranus cuadratura Marte, incercandu-ne puterea de autocontrol si taria de caracter.

2. Ce ne spune, de fapt, harta astrologica?

Aspectele care apar pe harta sunt tendinte comportamentale bazate pe influentele planetelor din ziua nasterii (care exista dar nu iti determina viitorul). Depinzand de acestea, in urma unui comportament deviat, vei avea, probabil, parte si de pedepse in viata. De aceea este bine sa ne manifestam cu caldura, gingasie si generozitate fata de cei pe care ii iubim si nu numai, pentru a trai fericiti impreuna, a evita boli si alte consecinte negative. Omul ,, ce seamana si culege”.

In cazul aspectelor negative de pe o harta natala, omul trebuie sa invete sa-si depaseasca aceste trasaturi comportamentale negative exprimate de harta natala. Daca harta lui X prezinta faptul ca X este lenes si nu-i place sa munceasca, X nu trebuie sa se complaca in situatie. El trebuie sa se straduiasca sa fie cat mai activ, sa muncesaca si sa se ridice pe plan social, pentru a transforma aceasta trasatura initial negativa intr-una pozitiva, si poate chiar in cel mai puternic atuu al sau.

Obstacole in depasirea slabiciunilor indicate de harta natala exista. Spre exemplu, daca din punct de vedere al bioritmului, o persoana este intr-un moment slabit, ea poate fi usor influentata negativ. Exact cum poate fi influentata si in mod pozitiv. Ea percepe anumite stari interioare pe care ori le exteriorizeaza (emanand energie negativa si creand astfel asa-numita karma negativa), ori se stapaneste si-si dizolva negativismul. Astfel genereaza lumina in jur, in ochii lui Dumnezeu si are sanse sa duca o viata fericita.

3. Suntem victime ale destinului?

Nu suntem ghidati de destin, insa anumite intamplari sunt ,,predestinate".

Sa luam de exemplu, intalnirea intre doua persoane care vor insemna mult unul pentru celalalt pe perioada vietii. Intalnirea este predestinata, iar hartile natale ale celor doi arata cateva trasaturi ale tipului de relatie stabilit. Daca cele doua pesoane vor avea o relatie de dragoste, nu vom sti cu exactitate daca relatia va avea un final fericit sau nu. Deznodamantul acesteia depinde de felul in care cei doi fac fata provocarilor ivite pe parcurs, precum si de intensitatea sentimentelor celor doi.

Daca toata viata ne-ar fi decisa de la nastere, cu felul in care VOM RASPUNDE evenimentelor ce VOR AVEA LOC, nu ar mai exista liberul arbitru, iar viata umana ar parea... complet lipsita de sens.

Dumnezeu este Bun si doreste sa comunice cu noi. Ne asculta daca Il chemam in inimile noastre.,,Cere si ti se va da’’, ,,Bate si ti se va deschide”. Insa trebuie sa si meritam ceea ce cerem. Si trebuie deopotriva, sa avem grija ce cerem. Unele cereri se pot implini cu pretul ranirii unei persoane apropiate (bineinteles ca omul nu cunoaste pretul cererilor sale). De aceea, cel mai bine este, probabil, ca la finalul rostirii cererii catre Dumnezeu, sa adaugam un ,, Eu asta imi doresc, Dar fie, Doamne, cum vrei Tu, caci Tu stii ce este bun pentru mine". Trebuie sa avem incredere in Dumnezeu, mai presus de orice, sa fim buni si sa credem in frumusetea vietii si Lumina Domnului. Puterea gandului este infinita. Caci nu degeaba spune Dumnezeu ca ,,daca ati crede macar putin, ati putea misca muntii din loc”.

In concluzie, harta astrologica ne ajuta sa ne intelegem defectele, si ne prezinta anumite consecinte ale unui comportament deviat. Pe langa aceasta, ne arata calitatile pe care le putem dezvolta, si ne indeamna la curaj si credinta. Ne ajuta sa ne descoperim nu numai pe noi insine, ci si pe cei din jur. Ne ofera o indrumare atunci cand ne-am ratacit pe drumul vietii. Putem folosi aceste invataminte pentru a deveni persoane mai bune si pentru a evolua la nivel spiritual si sufletesc.

Astrologia trebuie folosita in masura in care cunoasterea ei ne poate aduce mai aproape de ceea ce dorim sa devenim si mai ales, de Tatal Ceresc.


Recent Posts
Archive
No tags yet.
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Pinterest Social Icon
bottom of page